субота, 7 липня 2007 р.

728. Квас броварський

На 1 відро окропу 2 пляшки доброго пива, 1,5 ф. цукру і 0,5 ф. коринської родзинки, сік з 1 цитрини і цедру з по­ловини її. Накрить і хай стоїть кілька годин. Скоро зовсім прохолоне, покласти в нього дріжчів 1/4 пачки і зоставить в кухні коло плити. Коли зашумує, процідить на полотно і роз­лить, поклавши в кожну пляшку 2—3 родзинки. Забить нови­ми затичками і завязать. Скоро ледве з'явиться в пляшках шум, зараз винести в льодовню. Через добу можно пить.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: