Взять зелений кавун товстошкурий, розрізать його надвоє, потім у поперек, кожну половинку порізать на однакові шматки, завтовшки як 2 пальці. Вирізать всю мяку середину, зоставить тверду. Гострим ножиком зрізать шкурку. Порізані шматки зварить в дуже рідкому соковику, додавши трохи цитринового соку. Варить, доки шматочки не будуть прозорими, але міцними. Вийнявши їх, налить соковиком і зоставить до завтрього. Доварювать соковик сам і днів 6 підряд обливать гарячим шматочки. Коли буде зовсім густий, вмочувать кожен шматочок у його і обсушувать в печі ледве теплій.
З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.
Немає коментарів:
Дописати коментар