Зваривши в пляшці молока, що кипить, 1/4 ф. манних круп з 1/8 ф. доброго масла, розмішавши, щоб не було грудок, додають 1/4 ф. цукру і, знявши з вогню, стільки ж масла, як і раніш, через 5 хвилин 2 крашанки, 6 жовтків, 4 збитих білків, сіль і терту цитринову цедру. Сповняють цим тістом формочки, намащені і обсипані борошном з цукром, на три чверті, і потрошку заварюють на парі, а потім допікають у духовці і подають з малиновим соком чи соковиком (сиропом).
З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.
_______________
Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів
Немає коментарів:
Дописати коментар