пʼятницю, 13 липня 2007 р.

456. Кисіль молошний

Спарити 7 скл. молока, додать 1/2 скл. цукру і цедри з половини цитрини. Розвести 1-нією скл. холодної води 1-ну скл. молока, картопляного борошна і вилить це, розмішуючи в па­рене молоко, щоб не було грудок. Як закипить, перелить у мокру форму, прохолодить і подавать з цукром. Можно для смаку додать: 20 гірких миґдалин обварених, обчищених, потовчених з 1 грудочкою цукру, розведених 1 скл. молока. Цим молоком розводють картопляне борошно.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


_______________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

Немає коментарів: