субота, 7 липня 2007 р.

709. Пиво мошногорське

Взять велику пригоршню сухого хмелю, 10 ф. житнього солоду, 1,5 ф. цукру або меду. Наливши ще 5 пляшок води, поставить, щоб кипіло 0,5 години. Скоро прохолоне так, що бу­де ледве тепле, роспустить у воді на 10 коп. дріжчів, улить туди ж таки, додать води ще 20 пляшок. Все влить в кадовб, накрить рядном і дать перешумувать днів 4. Можно підфар­бувать паленим цукром. Взімку воду треба брать теплу. Вліт­ку — холодну. Скоро перешумує, розлить. Держать в льодовні.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: