Взять з 50 свіжих стиглих каштанів, поздирати лушпину. В мисці розвести 2 ложки борошна холодною водою і повкидати їх в цю воду. Тоді в цій воді поставить їх варить так, щоб вони одразу сильно закипіли, потім зсунуть їх на край аби кипіли зовсім помаленьку доти, поки не будуть зовсім мякими. Вийнять друшляковою ложкою і скоро почнуть холонути, здійняти обережно шкурку і зараз же вкинуть у холодну воду. Як всі буде почищено, виложить з води на решето, потім в миску. Зварить ріденький соковик, взявши на 1,5 ф. цукру 3 скл. води. Скоро закипить, облить соковиком каштани. На другий день злить соковик (сироп), вичавить в цитрини сік і додать крізь ситко до соковика, поварить ще, щоб був густішим, знов облить каштани, дать стоять 2 доби. Потім того знов злить соковик і уварить його густо. Вкинувши каштани, дать їм закипіти раз. Скоро прохолоне, повибірать каштани в слоїк і залить соковиком.
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.
Немає коментарів:
Дописати коментар