Треба брать диню нестиглу, що має середину зовсім тверду. Мякоть і шкурку зрізать гостреньким ножиком. Тверду середину покришить на скибки, якої завгодно форми, але неодмінно однакові завбільшки. Покришену диню спарить окропом, покрить і дать трохи постоять. З окропу перекласти просто в холодну воду, потім одкинуть на решето. Цукру взявши трохи більше, як фунт на фунт, зварить його окремо з ваніл'ю чи цитриновою цедрою. Обливши диню гарячим соковиком (сиропом), дать прохолонути. На другий день зварить соковик ще два-три рази і що-разу обливать гарячим диню. Потім того варить все вкупі аж поки не буде цілком прозорим.
З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.
Немає коментарів:
Дописати коментар