середу, 4 липня 2007 р.

984. Цукерки з любистку

Брать треба стебло дуже молодого, але дорідного лю­бистку. Од самого низу порізать на шматки завдовшки, як палець чи короче. Обчистить і кинуть у холодну воду. Зва­рить рідкий соковик, любисток одкинуть на решето і, як об­сохне, покласти в гарячий соковик, не давать кипіти, злить в миску, накрить серветкою і дать стоять днів 3. Потім злить соковик, додать цукру і знов покинуть. Так зробить разів 5—6. Тоді доварить його, щоб був зовсім густим. Вмочувать у його шматочки любистку і обсушувать або зберігать краще просто в соковику.

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.

2 коментарі:

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
Анонім сказав...

ЛЮБИСТОК, -тку, ч. Багаторічна ароматична трав'яниста рослина родини зонтичних, корені і листя якої використовуються в народній медицині.