Взять 2 ф. доброго мигдалю, повибірать ціленький. Перетерти сухим рушником, не здираючи шкурки. 2 ф. цукру всипать в мідницю, налить 1/2 скл. холодної води, розмішать і зараз усипать миґдаль. Мішать з цукром на помірному вогні увесь час, поки прокипить і почне помаленьку тріскотіти. Тоді зараз здійняти з вогню і ще на столі мішать поки миґдаль не зробиться сухим. Далі вибрать миґдалинки, а цукор поставить на вогонь, влить 1 ложку води і дать кипіти, поки злегенька пожовтів. Миттю здійняти мідницю і поставить в холодну воду, щоб цукор не пригорів. Миґдаль вкинуть у цукор і з краю плити мішать, доки він не вбере всього цукру і не зробиться зовсім сухим. Зберігать в сухому місці.
З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.
Немає коментарів:
Дописати коментар