вівторок, 3 липня 2007 р.

936. Мореля (Жерделя)

Взять 2 ф. стиглих морелів, здерти обережно шкурку, і вийнявши кісточки, розложить на холодній тарілі, принесе­ній з льоду. Далі варить соковик (сироп) з 2 ф. цукру з та­кою кількостю води, скільки вбере в себе цукор. Скоро соко­вик буде готовий, зараз укинуть в його морелі. Дать заки­піти один раз, знять з жаровні і покинуть години на 2. Пі­сля цього варить знов, доки не буде вже набігати шуму. То­ді перелить в посудину і зоставить на добу. Розливши по скляних слоїках, завязать.

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: