середа, 4 липня 2007 р.

966. Повидляники з малини

Насушить житнього хліба і дуже добре потовкти, просіять на сито. Взяти сухої малини, налить її водою і уварити, щоб була мякою, протерти на густе решето, додать цукру до смаку. Взять ще 1—2 скл. сухої малини, потовкти її як най­краще, додать стільки ж житнього хліба, розмішать з вареною малиною, замісять густе тісто, повироблять коржики на зра­зок мазурок і посадить на блясі в піч. Скоро підсохнуть, по­різать на скибки і ще раз підсушить в печі. Тоді кожен повидляник обмастить ось чим: взять соковику (сиропу) з малинового варення, коли це взімку, а влітку соку з свіжої малини без води, і терти на тарільці, додаючи потроху цу­крової пудри, поки не буде густим. Як обмастють, в піч садовить не треба. Повидляники підсохнуть і так.

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: