пʼятниця, 29 червня 2007 р.

68. Вушки (до юшок)

Приготувать круте тісто з 2 жовтків, 2,5 ложок води, 1/2 чайної ложечки соли і 1,5 скл. борошна. Начинку роблють з посіченої цибулини, підсмаженої з 1/2 лож. масла і дрібно посіченого мяса (сирого чи вареного), соли, перцю і крутої крашанки. Начинку підсмажить і вироблять вушки, які треба смажити на ростопленому маслі і тільки в мідній посудині.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

1 коментар:

Unknown сказав...

Шкода що немає малюнків, як саме виглядають ті "вушка" , як їх зліпити. Також цікаво побачити як виглядають "пизи". Що воно таке? Дуже цікаво!!!!
Хотілося б відродити ці страви і в сучасній кухні.
Дякую за ваш труд над цією книгою.