пʼятниця, 29 червня 2007 р.

РОЗДІЛ І. Борщі та юшки.

2. Буряковий квас на борщ.

3. Борщ гетьманський.

4. Борщ волинський

5. Борщ чернігівський

6. Борщ кубанський

7. Борщ київський з куркою

8. Борщ з потрухами

9. Борщ зелений

10. Борщ з сироватки

11. Борщ без мяса

12. Борщ пісний з вушками

13. Борщ пісний з карасями

14. Куліш

15. Підчас

16. Просілне

17. Розсільниця

18. Капусняк

19. Капусняк шляхетський

20. Квасок нирковий

21. Квасок пісний з грибами

22. Кулешик горохвяний

23. Кулешик квасоляний

24. Кулешик з помідорів

25. Кулешик з моркви або кочереґи

26. Кулешик картопляний

27. Кулешик сочевичний

28. Юшка

29. Юшка гетьманська
30. Юшка з локшиною

31. Юшка з корінням

32. Юшка з картоплею

33. Юшка з квасолею, або з постернаком.

34. Юшка з грибами

35. Юшка перлова з грибами

36. Юшка яшна з кочереґою

37. Юшка пшоняна з куркою

38. Юшка з куркою

39. Локшина на молоці

40. Юшка молочна з рижом

41. Юшка молочна яшна

42. Потрухи в юшці

43. Юшка з галушками

44. Юшка з кісток

45. Юшка з потрухами

46. Щерба

47. Ю х в а р к а

48. Холодник

49. Холодник з раками

50. Холодник наддніпрянський

51. Шпундра

52. Поребрина

53. Бурачинка

54. Верещака

55. Чир

56. Таратута

57. Огірчанка

58. Дзема

З. Клиновецька
"Страви й напитки на Україні"
Київ-Львів 1913 р.


Перелік страв української кухні


____________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

72. Налисники з пшоняною кашою до борщу

Зваривши на молоці сипку пшоняну кашу, вимішать її з маслом і сіл'ю. щоб не було грудок і щоб була жирною. Череп'яну ринку виложить скибками сала та налисниками, покласти шар каші, знов налисників і т. д. Загнітивши в духовці налисники, подавать, як бабку, до борщу.