субота, 30 червня 2007 р.

125. Бабка з курки

Ростерти в макотрі 8 лотів шпигу, 3/4 ф. масла, покласти 3 ф. дрібно посіченого курячого мяса і терти, додаючи по одній 8 крашанок. Потім покласти 1/2 скл. сметани і булку розмочену в молоці, в такій кількости, щоб не було дуже густо. Додать соли. Скоро все добре розітреться, викладають у форму і варють над парою. Подають до підлеви, що робиться так: курячу юшку, зварену тим часом, заправляють борошном і маслом, кладуть сметани, добре посічених межених грибів. Дають закипіти і поливають бабку.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

124. Курка з начинкою

Здерти обережненько шкурку, підрізуючи ножем. Мясо посікти на машинці, можно додать свинини чи телятини, щоб було більше начинки. Взять невеличку франзолю, намочить у юшці чи молоці, додать пересмаженої з маслом цибулі, 2 жовтків, соли, пахучого перцю, і простого. Добре вимісивши цю начинку, начинить нею курку і зашить. Смажить у духовці на сковороді, поливаючи маслом. Подавать до підлеви.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.