субота, 30 червня 2007 р.

131. Курчята тушковані

Приготованих курчят розрізують на четверо, трохи солють і кладуть у рондель з ростопленим маслом. Добре закривши, тушкують 1/4 години. Додавши трохи юшки (навару), тушкують ще 3/4 години, підливаючи юшку. Подають до підлеви, яку хто любить.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

130. Курчята

Молоденьких приготованих курчят розрізають кожне на четверо і, посоливши, обсипавши борошном і вмочивши в крашанці, посипають ще сухарями, після чого смажуть на маслі, увесь час перегортаючи, поки не будуть готовими. Подають до салати.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.