неділя, 1 липня 2007 р.

168. Ковбаса з легенів

Зварить свинячу легеню та серце в солоній воді, дрібно посікти, нашаткувать чотирі цибулини, підсмажить в маслі, розмішать, вбить по одному 6 жовтків, заправити сілл'ю з перцем, то-що, додать півтори склянки вершків, або сметани, вилити в чищені тонкі кишки, завязати з обох боків; кладуть в окріп і варють, як буде готово, і прохолоне — поколоть, підсмажити з обох боків і подавать.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

167. Задимлянка гусяча

Зняти шкурку з груднини й ніжок доброі жирної гуски, покришить, вийнять жили й посікти дрібненько. Ложку соли, грудочку салітри, з горішок завбільшки, пів-зубочка часнику, кільки зерен перцю й трошки гвоздики потовкти добре в ступці, перемішать з мясом, виробить ковбасу, задимляти 24 години. Смажить не треба.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.