неділя, 1 липня 2007 р.

168. Битки козацькі

Щоб мати добрі битки, треба брать 2 кісточки на 1 биток. Коли телятина молода, то її не треба бить, а просто надать їй потрібну форму, потім посолить, помастить крашанкою, обсипать сухариками і смажить на гарячому маслі. Пильнувать, щоб не пересмажить. Подають до горошку або тертої картоплі.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

168. Ковбаса з легенів

Зварить свинячу легеню та серце в солоній воді, дрібно посікти, нашаткувать чотирі цибулини, підсмажить в маслі, розмішать, вбить по одному 6 жовтків, заправити сілл'ю з перцем, то-що, додать півтори склянки вершків, або сметани, вилити в чищені тонкі кишки, завязати з обох боків; кладуть в окріп і варють, як буде готово, і прохолоне — поколоть, підсмажити з обох боків і подавать.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.