понеділок, 2 липня 2007 р.

818. Коржики солоні

Вимісить добре 3 ф. борошна, 1 ф. масла, ложечку со­ли, 5 крашанок, 4 ложки сметани. Роскачавши корж завтошки як палець, вирізувать коржики, обмазувать крашанкою і пекти.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

817. Коржики батуринські

Протерши на сито 5 жовтків варених, взять 3 жовтків сиро­вих, 1 скл. сметани, 1 скл. цукру, чарку білого вина, 1 ф. нетопленого масла і ростерти дуже добре. Тоді додать борошна 2,5 ф., товченого миґдалю 1,25 ф. і знов ростерти. Виробивши коржики, обмазувать жовтком, обсипать миґдалем з цук­ром, поколоть виделкою і садовить у піч.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.