понеділок, 2 липня 2007 р.

848. Пірники м'ятні

1 скл. м'ятної води нагріть з 1 ф. цукру, щоб закипіло, злегенька прохолодити. Десертову ложку поташу розвести в воді, процідить і змішать з м'ятним сиропом. Додать 1 ф. бо­рошна, підбить добре кописткою, щільно накрить і поставить з вечора в тепле місце. Уранці роскачать, дать зійти і пекти в не дуже гарячій печі.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

847. Пірники померанцові

8 крашанок протерти качалкою з 1 ф. цукру. Додавши 1,75 ф. питльованого борошна, ложку покришеної і одвареної померанцевої цедри, ложечку курдамону, ложечку інберу, ло­жечку цінамону, 1/2 ложечки гвоздики і 2 ложки посіченого солодкого і гіркого миґдалю. Все це ростирати, доки тісто не одлипатиме од посуду. Виробивши пірники, обсушить їх в печі.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.