понеділок, 2 липня 2007 р.

850. Медяники городиські

4 крашанки збить, покласти 1/2 скл. цукру, 1/2 ф. меду, додать 1/2 ложки цінамону, 1/2 ложечки гвоздики, 3 скл. бо­рошна і ложечку соди. Виложить на намащену бляху, поси­пать січеним миґдалем і посадовить у піч, як після хліба, на 1 годину.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

849. Медяники

Взять 5 ф. меду, 1 ф. цукру і 1/4 ф. свіжого масла—все це гріти, щоб закипіло. Цим плином обпарити 3 ф. пшенич­ного борошна і ростирати доти, доки не прохолоне. Тоді вбити 10 крашанок і додать на 15 коп. очищеного поташу. Пекти на третій день. За-для паху по 2 ч. ложки цінамону і гвоз­дики.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.