понеділок, 2 липня 2007 р.

854. Пундики до кави

1/2 ф. ростопленого масла і 1 скл. цукру ростерти набі­ло, збить по одній 6 крашанок, додать 3/4 ф. борошна, розмі­шать, виробить маленьких булочок,покласти на намащену бляху і, посипавши посіченим миґдалем, ставить у не дуже гарячу піч.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.


853. Пундики столітні

1/4 ф. масла ростерти набіло. Потроху всипать, не кидаючи мішать сливе цілу годину, 1/2 ф. цукру, цедру з 1 цитрини, 6 крашанок, 1/2 ф. картопляного борошна. Далі вироб­лять галки (балабушки) і пекти.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.