понеділок, 2 липня 2007 р.

866. Сластьони з манних круп

Зваривши круту манну кашу з 3 скл. молока або води і з 1,5 скл. манни, прохолодивши, додають 6 жовтків, дріжчів роспущених в 1/4 скл. теплого молока, добре все розмішують і, давши зійти, солють, кладуть 6 збитих білків. Обережно змі­шавши, виробляють сластьони і, підсмаживши з обох боків на гарячій намащеній сковородці, подають. Перед подаванням посипають цукром або обливають конфітурою.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

865. Сластьони

Роблють пшеничне тісто, дають зійти. Скоро зійде - по­мочить руку водою, взять тісто в руку і шматками кидать в киплячу олію чи масло, щоб загнітились. Потім можно об­сипать цукром з ваніл'ю.
На 6 скл. борошна - 2 скл. теплого молока, 3 крашанки, дріжчів на 5 к.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.