Почистивши 4 цитрини, тонко покришить, повикидать кісточки, всипать 1/2 ф. цукру і залишить так на 2 години. Замісивши тісто з 1/2 ф. борошна, 1/4 ф. цукру, 1/4 ф. масла, 1 жовтка і трохи рому, роскачать тонко і спекти в духовці. Потовкти в ступці 1 ф. миґдалю з 1,5 ф. цукру, переложить в рондель, улить сік з приготованих раніш цитрин і 3 ложки води, варить на лехкому вогні, увесь час мішаючи доки не буде суцільна маса. На порізані з коржа мазурки накладають цитрини, намащують зверху миґдалевою масою і злегка прикидають збитими білками з цукром. Ставляють у піч, підклавши цеглину під бляху, аби тільки зверху загнітилось.
З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.