На 2 ф. смородини беруть 4 ф. цукру і варють соковик з такою кількостю води, скільки цукор в себе вбере. У соковик кладуть смородину з кісточками і дають на сильному вогні закипіти 6 разів, безперестанно бармуючи (збіраючи шум) і зрідка розмішуючи. Пильнувать, щоб варення не перекипіло, не переварилось, бо инакше буде густим, а ягоди твердими. Прохолодивши варення — розливать по слоїках.
Борщ, юшка, смаженина. Страви й напитки. Вареники, галушки та пампушки. Хліб, тісто, пиріжки. Повидла та варення. Сало та горілка.
вівторок, 3 липня 2007 р.
910. Малина
Взять не зовсім стиглої малини, обчистить і класти на таріль так, щоб ягода од ягоди лежала рівно. Потім покропити малину вином, обсипать пудрою і поставить на 2 години на лід. Тим часом варить соковик з 5 ф. цукру, наливши стільки води, скільки цукор вбере в себе. Дать соковику закипіть 2 рази, потім знявши з вогню, обережно усипать малину, дать закипіть на легкому вогні 3 рази, бармуючи щоразу (збіраючи шум) і вибіраючи кісточки, що спливатимуть. Потім того, знять варення і залишить на цілу добу. Тоді дать закипіть ще 2 рази, прохолодить і, розливши по слоїках, завязать.
Підписатися на:
Дописи (Atom)