вівторок, 3 липня 2007 р.

918. Яблука

Розвести в 8 скл. криничної води 3 ф. цукру і зварить соковик. У нього покласти яблука без шкурки і насіння. Ва­рить яблука, доки не зроблються прозорими. Після цього яб­лука виложить в скляні слоїки, а соковик поварить ще з 1/2 лот. ванілі Прохолодить і вилить в слоїки.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

917. Журавина

Взять 3 ф. патоки, а ягід усипать стільки, щоб всі змо­чить патокою. Покласти 2 золоти, цінамону, 2 зол. гвоздики і стільки ж курдамону. Варить все вкупі, бармуючи. Замісць патоки можно вживать соковик (сироп).

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.