неділя, 22 липня 2007 р.

1.12. Салат «Осінній»

Білокачанну капусту нарізують соломкою, перемішують із сіллю. Яблука, обчищені від шкірочки, без серцевини, моркву й перець нарізують соломкою, змішують із капустою, заправляють сметаною, цукром, лимонним соком (або лимонною кислотою, розведеною водою). Салат можна заправити салатною заправою.


На 1000 г салату:
капуста білокачанна свіжа – 813 (410)г, яблука свіжі – 286(200) г, морква - 125(100) г, перець солодкий – 133(100) г, сметана – 200 г, цукор - 2 г, кислота лимонна -1 г.


Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.

1.11. Салат з білокачанної капусти та яблук

Капусту шаткують, перемішують і сіллю. Яблука без серцевини нарізують соломкою, збризкують оцтом, щоб запобігти потемнінню, зміщують із капустою, нарізаною цибулею, заправляють сметаною, цукром.

На 1000 г салату:
капуста білокачанна свіжа - 814 (410)г, яблука свіжі – 227(200) г, цибуля зелена – 125(100) г або цибуля ріпчаста – 119(100) г, цукор – 20 г, оцет 9%-й – 30 г, сметана – 150 г.


Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.