четвер, 2 серпня 2007 р.

1.85. Закуска з шинки (гаряча)

Нашатковану цибулю підсмажують, додають нарізану скибочками шинку або рулет, варену кар­топлю, сіль, перець і все обсмажують. Потім продукти укладають у порційний посуд, заливають сметаною або соусом сметанним з томатом, посипають сухарями і зарум'янюють у духовій шафі.
Закуску подають гарячою.

На 1000 г закуски
шинка (у формі) – 306(300) г або окорок – 395(300) г, картопля – 549(400) г, цибуля ріпчаста – 238(200/100) г, жир тваринний топлений харчовий – 25 г, сметана – 200 г або соус № 1.376 – 200 г, сухарі пшеничні – 20 г.
Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.

1.84. Закуска «Україна»

Курей відварюють, відділяють м'ясо від шкіри та кісток і нарізують дрібними скибочками Ріпчасту цибулю дрібно нарізують, пасерують на маргарині, додають варені, нарізані дрібними скибочками гриби (рецепт №1.21), підготовлене куряче м'ясо, пасероване борошно, сметану, воду, заправляють сіллю, перцем і тушкують протягом 7 — 10 хв.
Закуску розкладають у кокотниці, посипають тертим сиром, збризкують маслом і запікають у духовій шафі 2— 3 хв., подають гарячою.

На 60 г закуски:
кури – 55(36) г, маса вареної м'якоті курей - 14 г;
цибуля ріпчаста – 10(8) г, сметана – 30 г, маргарин – 4 г, вода – 15 г, гриби білі сушені – 5(5/10) г, борошно пшеничне – 1 г, сир твердий – 2,2 г, масло вершкове – 2 г.
Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.