четвер, 2 серпня 2007 р.

1.93. Яйця з грибами

Варені обчищені яйця розрізують вздовж на половинки, видаляють жовток і розтирають його.
Готують грибний фарш: варені гриби (рецепт № 1.21) дрібно нарізують, з'єднують із пасерованою цибулею, розтертими жовтками, частиною майонезу. Фарш заправляють сіллю, перцем, добре вимі­шують і наповнюють ним половинки яєць. Зверху прикрашають майонезом, жовтками та зеленню.

На 60 г закуски: Яйця – 1шт. (40 г)
Для фаршу:
гриби білі сушені – 4 (8) г, маргарин або олія – 0,5 г цибуля ріпчаста - 1(0,8/04) г, соус майонез - 10 г.
маса фаршу – 20 г.
Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.

1.92. Яйце заливне

Соус майонез змішують із частиною желе (для м'ясних страв) у співвідношенні 1:2 і після за­стигання нарізують ромбиками. Половинки варених яєць прикрашають вареною морквою, ромбика­ми приготовленого желе, заливають рештою желе й охолоджують.

На 100 г закуски:
яйця - 1/2 шт.(20 г), морква – 6(5) г, соус майонез - 5 г, желе № 1.386 – 70 г.
Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.