пʼятницю, 29 червня 2007 р.

62. Галушки звичайні (до юшок)

2 жовтки й і 1,5 чайн. ложки масла розтерти, щоб були білими, додаючи потроху 6 ложок борошна і підливаючи 2 ложки холодної води, покласти 1/4 чайн. ложки соли. Збивши на шум 2 білки, розмішать з тістом. Тоді чайну ложечку що разу обмочить в холодній воді, захопить 0,5 ложечки тіста і кидать в посолений окріп і т. д. Варить на помірному вогні і неодмінно під покришкою, щоб не розварились. Як спливуть, обережно перекладать друшляковою ложкою в посудину, що в ній подається на стіл, і налить тією юшкою, до якої вони робилися.

61. Пшоняна каша до борщу

0,5 ф. пшона вимить кілька разів, щоб вода була зовсім чистою. 2,25 склянки молока зварить, вкинути пшоно, посолить, покласти ложку масла. Як розвариться, поставить у духовку на кілька хвилин. Можно набити нашою чисті кишки, підсмажити у маслі з цибулею й дрібно кришеним салом. Подавать до борщу.