пʼятницю, 29 червня 2007 р.

67. Галушки картопляні (до юшок)

Почистить 3 картоплини і дать закипіти, наливши 8 скл. води. Всипавши ложечку соли, дать кипіти хвилин 20. Як буде зовсім мякою, виложить на решето і скоро збіжить вода, протерти. Покласти повну з верхом ложку борошна, ложечку масла, 1 крашанку. Збить добре. Варить, які галушки звичайні.

66. Пиріжки пісні

4 скл. теплої коди, 2 ложки цукру, на 3 к. дріжчів, розведених борошном, борошна стільки, щоб тісто було мяким— все це помісить. Тоді додать 1 скл. олії, вимісить добре і дать зійти. Вироблять пиріжки з якою завгодно пісною начинкою. Скоро підійдуть, обмастить і пекти.