пʼятниця, 29 червня 2007 р.

68. Вушки (до юшок)

Приготувать круте тісто з 2 жовтків, 2,5 ложок води, 1/2 чайної ложечки соли і 1,5 скл. борошна. Начинку роблють з посіченої цибулини, підсмаженої з 1/2 лож. масла і дрібно посіченого мяса (сирого чи вареного), соли, перцю і крутої крашанки. Начинку підсмажить і вироблять вушки, які треба смажити на ростопленому маслі і тільки в мідній посудині.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

67. Галушки картопляні (до юшок)

Почистить 3 картоплини і дать закипіти, наливши 8 скл. води. Всипавши ложечку соли, дать кипіти хвилин 20. Як буде зовсім мякою, виложить на решето і скоро збіжить вода, протерти. Покласти повну з верхом ложку борошна, ложечку масла, 1 крашанку. Збить добре. Варить, які галушки звичайні.