пʼятниця, 29 червня 2007 р.

69. Пиріжки (до юшок)

Взявши 1/2 скл. топленого масла, дать йому закипіти з 1 скл. води і не знімаючи з вогню, всипать 1 скл. борошна. Розмішувать ложкою, доки тісто не буде густим. Тоді його прохолодить, переложить у макотру і ростерти, додаючи по одній 3 крашанки. Як добре розітреться — винести на холод. Зробивши маленькі, кругленькі булочки, помастить їх крашанкою і пекти в духовці. Як спечуться, розрізати на двоє, наложить мясної начинки і поставить у піч, щоб начинка загнітилась.

68. Вушки (до юшок)

Приготувать круте тісто з 2 жовтків, 2,5 ложок води, 1/2 чайної ложечки соли і 1,5 скл. борошна. Начинку роблють з посіченої цибулини, підсмаженої з 1/2 лож. масла і дрібно посіченого мяса (сирого чи вареного), соли, перцю і крутої крашанки. Начинку підсмажить і вироблять вушки, які треба смажити на ростопленому маслі і тільки в мідній посудині.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.