четвер, 2 серпня 2007 р.

1.90. Закуска гостра

Сир натирають, з'єднують із дрібно нарізаними часником і вареними яйцями, заправляють со­усом майонез і все перемішують. Салат прикрашають зеленню й тертими жовтками.

На 1000 г закуски:
Сир твердий – 543(500) г, яйця -5 шт.(200 г), часник – 26(20) г, соус майонез – 300 г, петрушка(зелень) – 3(2) г.
Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.

1.89. Закуска «Оригінальна»

Підготовлені яйця варять. Розрізують вздовж, відділяють жовток, протирають його й з'єднують із протертим сиром. Додають вино, подрібнений кріп, корицю, перемішують. Заправляють цукром, сіллю за смаком.
Одержану масу кладуть у білок замість жовтка. Перед подаванням фаршировані яйця викладають на листки салату й прикрашають журавлиною.

На 100 г закуски:
яйця – 1 шт.(40 г), сир – 51(50) г, кориця – 0,05 г, вино - 5 г, кріп(зелень) - 5(4) г, цукор – 3 г, журавлина – 5,3 (5) г, салат -1,4(1) г.
Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.