Втерти ложку
сьвіжого масла на сметану, бити по одному чотири жовтки й терти в одну сторону,
аж зробиться густа маса. З позісталих білків збити густу піну, посипати потрохи
мукою, аж вийде пів кватирки і по ложці піни вимішати тай класти на горячий
росіл, переціджений крізь ситко до широкого рондля, вважаючи щоби не
покришилися. Пробувати, чи готові (витягнути клюсочку і перекроїти), як зварена
виляти до вази, додати решту росолу й видавати зараз, щоби не розлізлися.
Подібні клюски можна кидати на кипяче молоко, прикрити нехай наростуть, тоді
видати на стіл. Коли хто любить додати до молока кавалочок цукру.
Ukrainian-English Cookbook
Українсько-Англійська Кухарка
Частина друга "Старокраєва домашня кухня"
Автор Леонтина Лучаківська
Видавництво "Канадійський Фармер"
Winnipeg's Ukrainian Book Store and Press
Вінніпег, Канада 1945 р.
Немає коментарів:
Дописати коментар