субота, 30 червня 2007 р.

89. Поребрина з капустою

Взять поребрини, одварить з корінням, порізать і на тарілі обложить капустою. Свіжу капусту нашаткувать, спарить і підтушкувать з смальцем або маслом. Окроме зробить підлеву з баклажанів, розвести юшкою з поребрини; з цибулею, цукром і готовою капустою перемішать з підлевою, підогріть і обложить поребрину.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

88. Поребрина до підлеви

Добре одварену або підсмажену поребрину можно подавать до ріжних підлев: баклажанової, хрінової, тертої картоплі і т. далі.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.