субота, 30 червня 2007 р.

141. Хвазан (бажант)

Одрізавши хвіст, шию, крила, приготувать, як курку, обложить салом і зоставить на цілу добу. Потім нашпиговать салом, посолить і смажить, поливаючи маслом. Під кінець облить крашанкою і посипать сухарями.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

140. Дрохва

Залить оцтом на добу або й більше. Витерти і загорнувши в чисту полотнину, закопать у землю на 2 доби. Вимивши, посолить, нашпиговать салом, полить оцтом і смажить в духовці, поливаючи сметаною. Підлеву заправить борошном. Порізавши і обливши підлевою, подавать.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.