неділя, 1 липня 2007 р.

145. Січеники з свинини

Роблються, як і инші січеники. Подають до тушкованих буряків: спекти в духовці кілька червоних буряків, почистить, натерти на тертушці, покласти підтушкованої цибулі з дрібно посіченим салом чи з маслом, оцту до смаку, соли, цукру— все підтушкувати і обложити січеники.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

субота, 30 червня 2007 р.

144. Крижні

Добре приготувавши диких качок, кладуть у середину ялівцевих ягід. Так зоставляють на добу, тоді миють, викидають ягоди, шпигують салом і смажуть. Можно так само смажить і свійську птицю, коли бажають, щоб вона нагадувала дичину.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.