понеділок, 2 липня 2007 р.

838. Макорженики

2 ф. борошна, 2 крашанки, 2 ложки олії, 1/2 скл. цукру, на 3 коп. дріжчів, роспущених в 1/2 скл. води, 1/2 ложечки соди. Покласти маку до смаку і вироблять коржики.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

837. Бублики—свистуни

1,5 склянки ростопленого масла, 2,75 склянки води, все це вкупі спарити і цим запарить 4 скл. борошна. Скоро зовсім прохолоне, додати, мішаючи, 12 крашанок. Вироблять бублики і пекти на блясі. Як спечуться — обсипать цукровою пудрою.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.