понеділок, 2 липня 2007 р.

858. Марципани черкаські

Замісивши тісто з 4 ф. борошна, 2 жовтків, 2 ложок мас­ла, 1 ложки сметани, 1/2 ф. цукру, 1 чарки рому — тоненько роскачать і спекти в духовці. Скоро спечеться і прохолоне, намастить повидлом і миґдалевою масою з 1 ф. миґдалю, 1 ф. цукру, 6 жовтків і 1 чарки трояндової води. Тоді поставить у піч на 1/4 години. Потім того порізать.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

857. Марципани

Обчистить 1 ф. миґдалю, потовкти, як висохне, підлить трояндової води з 1/2 склянки, покласти в рондель, усипать 1 ф. цукру, мішать на вогні, доки не загустішає. Пильнувать, щоб не підгоріло. Взявши з вогню, виробить довгасту булку, обпорошить борошном, прохолодить, тоді роскачать і вироб­лять якої завгодно форми і пекти на блясі в не гарячій печі.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.