вівторок, 3 липня 2007 р.

894. Мазурки жовтоводські

Зварить круто од 10 до 12 крашанок. Протерти на сито жов­тки і зважить, щоб було 1/2 фунта. Ростерти качалкою, додаю­чи потроху 1/2 ф. цукру, 1/2 стовпчика ванілі просіяної, 1/2 ф. дрібно посіченого миґдалю. Скоро все розітреться, вимішать з шумом з 6 білків, накладать на оплатки, посипать цукром і пекти в не гарячій печі.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

893. Мазурки коринські

По 3 скл. цукру, миґдалю і борошна, 10 білків. Потовкти миґдаль з цукром і ростерти в філіжанці, додаючи потроху бо­рошна і білків. Тоді всипать 3 скл. родзинки коринської і З скл. родзинки звичайної. Вимішавши ложкою, накладать у па­пірові форми і пекти в не гарячій печі.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.