понеділок, 9 березня 2009 р.

1.443. Вареники з гречаного борошна з фаршем із сиру з родзинками

Тісто для вареників №1.433 - 82 г., фарш №1.480 - 103 г ., сметана - 25 г., вихід - 225 г.

Вареники готують і варять так, як вказано в рецепті №1.438
Під час подавання вареники поливають сметаною.

неділя, 29 червня 2008 р.

1.487. Фарш із квашеної капусти

Для приготування фаршу із квашеної капусти її перебирають, віджимають (якщо вона дуже кис­ла, то її треба промити 2—3 рази у холодній воді й ретельно віджати), дрібно ріжуть, кладуть шаром завтовшки не більш як 3 — 4 см у широку посудину з товстим дном із розігрітим маргари­ном і, періодично помішуючи, злегка обсмажують, потім додають невелику кількість бульйону або води (5— 6 % від маси капусти) і при слабкому нагріванні тушкують до готовності. Наприкінці тушкування рідина має зовсім випаруватись. У готову капусту додають дрібно нарізану пасеровану цибулю, цукор, перець, сіль, дрібно нарізану зелень петрушки й перемішують.

На 1000 г фаршу:
Капуста квашена – 1589(1112) г., маргарин - 48(48)г., цибуля ріпчаста – 95(80)г., маргарин для смаження цибулі – 12(12) г., цукор – 15(15)г., перець чорний мелений – 0,2(0,2) г., зелена петрушка – 14(10)г., сіль – 10(10)г.
Довідка: В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.
Тісто для вареників
Рецепти вареників