четвер, 20 лютого 2020 р.

Макаран до росолу


Замісити тісто з 20 унцій муки з чотирма цілими яйцями (бо тільки муки приймуть). Замісити на гладке тісто, розвалкувати як можна найтонше, не пересипаючи мукою й полишити нехай висохне. Тепер покраяти як найтонше острим ножом, розтрясти на стільниці, щоби пересох; на чверть години перед обідом запарити води й вкинути до ньої макаран і ждати поки не виплине на верх. Тепер викинути до друшляка, щоби вода стекла, вложити до вази, залляти горячим росолом і видати.  З такого тіста робиться лазанки (тісто покраяне в дрібненькі гранчасті кусники).


Старокраєва Домашня Кухня

Ukrainian-English Cookbook
Українсько-Англійська Кухарка
Частина друга "Старокраєва домашня кухня"
Автор Леонтина Лучаківська
Видавництво "Канадійський Фармер"
Winnipeg's Ukrainian Book Store and Press
Вінніпег, Канада 1945 р.

середа, 19 лютого 2020 р.

Старокраєва Домашня Кухня

Звичайний росіл
Макаран до росолу
Клюски француські до росолу в інший спосіб
Перловий клеїк на росолі
Фасолева зупа
Зупа зі шпінату
Зупа з Каляфіорів
Зупа з помідорів старокраєва
Сметанова зупа
Мадярська зупа
Зупа горохова
Зупа бароболяна
Зупа яринна
Зупа цитринова
Борщі
Український борщ
Галицький борщ
Київський борщ
Капусняк
Борщ із свіжої капусти
Український капусняк

Ukrainian-English Cookbook
Українсько-Англійська Кухарка
Частина друга "Старокраєва домашня кухня"
Автор Леонтина Лучаківська
Видавництво "Канадійський Фармер"
Winnipeg's Ukrainian Book Store and Press
Вінніпег, Канада 1945 р.