Січуть як найдрібніше, свіже, але просолене сало, перемішують з дрібно посіченим молоденьким часником і подають.
Борщ, юшка, смаженина. Страви й напитки. Вареники, галушки та пампушки. Хліб, тісто, пиріжки. Повидла та варення. Сало та горілка.
пʼятниця, 4 лютого 2022 р.
пʼятниця, 28 лютого 2020 р.
Перловий клеїк на росолі
Зварити
легкий росіл, осібно зварити склянку перлових круп, додати ложку масла, як мягкі розколотати, домішати склянку сметани, розпровадити росолом – зварити ще раз, розтерти два зубчики чоснику і дати до клеїку.
В росолі –
перед доданням клеїку – можна для ліпшого смаку зварити кілька картофель,
покраяних в кістки.
Старокраєва Домашня Кухня
Ukrainian-English Cookbook
Українсько-Англійська Кухарка
Частина друга "Старокраєва домашня кухня"
Автор Леонтина Лучаківська
Видавництво "Канадійський Фармер"
Winnipeg's Ukrainian Book Store and Press
Вінніпег, Канада 1945 р.
____________
Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.
Мітки:
бульйон,
каша,
каша перлова,
крупа перлова,
перловий клеїк на росолі,
росіл
Підписатися на:
Дописи (Atom)