Перемивають 0,5 ф. гречаної крупи. Як трохи підсохне, перетирають її з крашанкою. Тоді підсушують на сковороді у духовці. Пильнувать, щоб не підгоріла. Скоро підсушиться, налить водою і зварить. Подають до борщу.
Борщ, юшка, смаженина. Страви й напитки. Вареники, галушки та пампушки. Хліб, тісто, пиріжки. Повидла та варення. Сало та горілка.
пʼятниця, 29 червня 2007 р.
59. Грінки з гречаної каші
Просіяти 1 ф. гречаної крупи. Поставить на вогонь 8 склянок води, покласти 2 ложечки масла, соли; як закипить, засипати крупою. Скоро почне густішати, додать ще ложечку масла і варить, щоб добре загусло. Виложить шаром завтовшки, як палець. Прохолодивши, вирізать квадратики, обкачать у крашанці й борошні і підсмажить на маслі.
Підписатися на:
Дописи (Atom)