четвер, 17 січня 2013 р.

1.490. Фарш з яблук або абрикосів із сиром

З абрикосів після промивання видаляють кісточки, з яблук - насіннєві гнізда. Яблука шаткують або нарізують скибочками.
Підготовлену плодову м'якоть  посипають цукром та прогрівають до температури 30-40°С. Потім поступово, безперервно помішуючи, всипають манні крупи та прогрівають фарш протягом 20-30 хвилин при температурі  90-95°С.
Перед використанням фарш охолоджують.
Сир протирають, додають сіль, цукор, яйця, борошно, а потім перемішують із яблучним або абрикосовим фаршем.

На 1000 грамів фаршу:
яблука свіжі - 467(410) г., або абрикоси - 476(410) г., цукор - 90(90) г., крупи манні - 35(35) г., сир - 434(430) г., цукор - 50(50)г., яйця - 1/2 шт.(20 г.), борошно пшеничне - 25(25)г., сіль - 2(2)г..

Довідка: В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.
Тісто для вареників
Рецепти вареників
Перелік страв української кухні

неділю, 13 січня 2013 р.

1.446. Вареники, запечені в сметані

Дріжджове тісто розкочують на тонкий шар і ріжуть на квадрати розміром 7х7 см. На середину квадратів розкладають фарш, защіпують краї, надаючи вареникам форми трикутників, і залишають для розстоювання, після чого варять у підсоленій киплячій воді.
Готові вареники перемішують із сиром, викладають у порційні горщички, поливають маслом вершковим, сирими яйцями, змішаними зі сметаною та цукром, і запікають у духовій шафі.
Подають вареники гарячими в горщичках.

На 250 г. вареників:
тісто для вареників №1.436 – 82г.
фарш №1.480 - 103 г.,
Маса напівфабрикату - 185 г.,
Маса готових вареників - 200 г.,
Масло вершкове - 5(5)г.,
Сир - 50,5(50)г.,
Яйця - 1/8 шт.(5)г.,
Сметана - 25(25)г.,
Цукор - 5(5) г..

Довідка: В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.
Тісто для вареників
Рецепти вареників
Перелік страв української кухні