вівторок, 3 липня 2007 р.

914. Вишні

Повиймать з вишень кісточки, залить на ніч теплим си­ропом (соковиком), на другий день зварить. На 1 скл. кислих вишень краще брать 1,5 скл. цукру і 1 скл. води.

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.

____________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

913. Шпоришки

Вичистивши з ягід кісточки, взять на 2 ф. шпоришок чищених — 6 ф. цукру і зварить соковик з такою кількостю во­ди, скільки цукор в себе вбере і ще 2 чарки. Скоро соковик звариться, усипать ягоди і, розмішуючи обережно ложкою, дать закипіти 4 рази на лехкому вогні. Бармувать увесь час (збірать шум). Прохолодивши, розливать по слоїках.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.