Галушки готують з різних продуктів - з борошна, манних крупів, сиру, картоплі, м’яса, тощо.
Для галушок тісто розкочують на пласт завтовшки 1,5 см або у вигляді джгута й нарізують. Нарізані галушки кладуть у підсолений окріп і варять до готовності, тобто закінчують варіння тоді, коли галушки спливуть і прокиплять. Галушки після злиття води заправляють маслом вершковим, розтопленим, підсмаженим салом, підсмаженою на олії цибулею тощо.
Борщ, юшка, смаженина. Страви й напитки. Вареники, галушки та пампушки. Хліб, тісто, пиріжки. Повидла та варення. Сало та горілка.
неділя, 20 січня 2013 р.
1.450. Локшина домашня
У холодну воду вводять сирі яйця, сіль, перемішують, додають борошно (вищий сорт) і замішують круте тісто, яке витримують 20-30 хвилин для набухання клейковини. Шматки тіста кладуть на стіл посипаний борошном і розкочують на пласти завтовшки 1-1,5 мм. Пересипані борошном пласти тіста складають один на одний, нарізують їх на смужки не ширше як 35-45 мм, які в свою чергу ріжуть упоперек смужками на ширше як 3-4 мм або соломкою.
Локшину розкладають на посипані борошном столи шаром не більше як 10 мм і підсушують 2-3 години.
Локшину розкладають на посипані борошном столи шаром не більше як 10 мм і підсушують 2-3 години.
Брутто, грамів
|
Нетто, грамів
| |
Борошно пшеничне |
875
|
875
|
Борошно на підпилення |
60
|
60
|
Яйця |
6 шт.
|
250
|
Вода |
175
|
175
|
Сіль |
25
|
25
|
Вихід підсушеної локшини
|
-
|
1000
|
Підписатися на:
Дописи (Atom)