неділя, 1 липня 2007 р.

514. Терен

Вибравши великі ягоди, поставить на вогонь в холодній воді. Скоро закипить, миттю одкинуть на решето. На 3 ф. тер­ену — 2 скл. оцту, 1 ф. цукру, а ще краще меду, гвоздики і ци­намону. Спаривши оцет з цукром та прянощами, укинуть в гаряче всі ягоди. Скоро прогріються, здійняти, не даючи кипіти. Після цього оцет поварить ще окремо, щоб упрів, про­холодить і налить на ягоди. Через тиждень знов злить оцет, дать прокипіти, прохолодить і налить знову.

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.



_______________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

513. Чорниця

Перебравши чорницю, перемить і одкинуть на решето. На 5 скл. чорниці взять 1 ф. цукру, розвести цукор в оцті, додать цинамону, гвоздики і щіпку соли. Скоро оцет закипить, усипать чорницю і дать покипіти дуже недовго, щоб жадна ягідка не луснула. На другий день перемішать ягоди в оцті срібною ложкою і розлить по слоїках. Завязать вощаним па­пером.

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


_______________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.