неділя, 1 липня 2007 р.

514. Терен

Вибравши великі ягоди, поставить на вогонь в холодній воді. Скоро закипить, миттю одкинуть на решето. На 3 ф. тер­ену — 2 скл. оцту, 1 ф. цукру, а ще краще меду, гвоздики і ци­намону. Спаривши оцет з цукром та прянощами, укинуть в гаряче всі ягоди. Скоро прогріються, здійняти, не даючи кипіти. Після цього оцет поварить ще окремо, щоб упрів, про­холодить і налить на ягоди. Через тиждень знов злить оцет, дать прокипіти, прохолодить і налить знову.

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.



_______________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

Немає коментарів: