понеділок, 2 липня 2007 р.

874. а) Пухкеники

Спаривши вкупі склянку води, 1/4 ф. масла і ч. ложечку цукру, додають трохи більше, як 1/2 ф. борошна і, вимішавши, гріють тісто, щоб кипіло ще точнісінько 4 хвилини. Тоді додають по одній 3 крашанки і все розмішують. Виробивши не­величкі пухкеники з конфітурою (варенням) всередині, дають їм зійти. Потім того смажуть у смальці.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

873. Капама з маком

Приготувавши тісто, спарить окропом мак, вичавить, ростерти в макотрі, додать меду напів з цукром і трохи гіркого товченого миґдалю, покласти все це на корж, згорнуть рур­кою. Як зійде, намастить крашанкою, обсипать цукром, ціна­моном і поставить у піч на 3/4 години.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.